GÖTEBORSKT LANDMÄRKE PÅ DROTTNINGTORGET??
Tyvärr är det många Göteborgares beteende!
Ser Inget, Hör Inget och Säger Inget.

Ansvar med ansvarsbefrielse?
 

När ska offentligt anställda tjänstemän och politiker lära sig att ta ansvar för sina handlingar?

Nu är det så att om man är offentligt anställd tjänsteman eller politiker så är man i regel ansvarsbefriad, sedan 1975 och Olof Palme beskyddande av sina vänner ?

Skulle jag som privatanställd fatta beslut, som åsamkar företaget som jag jobbar i eller äger kostnader som sedan bedöms som ''skatteskulder'', så är det troligt man blir ''Personligt betalningsansvarig''

Har man har registrerat ett Aktiebolag, som traditionellt skyddade ägarna från ytterligare betalningsskyldigheter vilket inkluderade privata leverantörsskulder såväl som ''skatteskulder'' så var man betalningsbefriad, detta går tillbaka till 1700talet och AB Stora Kopparberg. Detta ändrades på 90talet att ''skatter'' skall betalas, det skall vara tvärtom privata skulder skall betalas. Om du har ''skatteskulder''-

• Du blir antagligen polisanmäld för försumlighet , beroende på omständigheter.
• Du blir åtalad, ditt hus, bil din egendom blir beslagtagen om du inte har pengar att betala med , du kan blir dömd till böter eller fängelse, igen beroende på omständigheter.
• Du blir sparkad - eller - förlora ditt företag, konkurs, beroende på typ av position du har.
• Du blir antagligen också återbetalningsskyldig beloppet med Kronofogdens bevakning.

Dessa regler gäller inte offentligt anställda tjänstemän och politiker.

''Skatteverket'' är en terrororganisation som genom sina företrädare använder utpressning, plundrar, stjäl och rånar när det behövs för att tillfredställa sina medlöpares behov. Ingela Johansson advokat (jurist) och hennes arbetskamrater på ''Skatteverket'' är terrorister, brottslingar, ljuger när det passar deras syften för att bevara och trygga sin egen inkomst och levnadsstandard genom avändandet av tvång, hot och våld.

Enligt Terroisten Ingela Johansson på ''Skatteverket'' i Göteborg är jag personligen skyldig över 1 miljon kronor, inte till andra företag eller medmänniskor utan till en Pappersfiktion som kallas ''Skatteverket''.

''Skatteverket'' är en fiktion som Stålmannen och Fantomen, existerar inte mer än i en pappersvärld. Ingela Johansson säger sig företräda ''Skatteverket'' som kan bara existera i hennes och vissa människors fantasi.

Ingela Johansson är av kött och blod ingen fiktion därför ansvarig för sina beslut och sitt jagande efter fler offer.

Naturligtvis har inte fiktionen ''Skatteverket'' kommunicerat, talat eller intervjuvat Ingela Johansson för en anställning i pappersfiktionen '' Skatteverket'', utan det är en annan människa av kött och blod, som i sin tur var anställd av någon av kött och blod, som i sin tur var (chef, politiker)osv... vem av alla längs detta led av kött och blod, har empiriska fakta och konkreta bevis på att lagar, förordningar och regler ger dom jurisdiktion, samt att dom har den moraliska rätten att bestämma över någon annans liv och ta deras egendom med användandet utav tvång, hot och våld? Har du som läser detta några bevis till denna jurisdiktion?

Jag har en vän som betalar 5000:- kronor om ni har empiriska fakta och konkreta bevis på att lagar, förordningar och regler omfattar mig människan, därtill att jag är under statens jurisdiktion.(Bevis genom logik inte vapenmakt)

Exempel på ansvarsbefrielse är Biogasanläggningar som startades med''Skattemedel''-

-Göteborgs Energi satsning på biogasproduktion lider ännu ett bakslag. Idag meddelade bolaget att de skriver ner anläggningens värde, från 850 miljoner kronor till noll kronor.

http://www.gp.se/ekonomi/1.2819349-goteborgarnas-biogasfabrik-blir-vardelos?m=print

Skattemedel som sådana som Ingela Johansson och arbetskamrater kontinuerligt stal från privata sektorn som i sin tur användes till att skapa ca: 140 kommunaktiebolag som konkurrerar med samma privata bolag som skapade pengarna till att börja med. Offentligt anställda får leka entreprenörer utan att investera sina egna pengar och ta risker -men- kan göra det ansvarsfritt och bara skylla ifrån sig när det inte fungerar. Göteborgaren går sedan till vallokalen och ger sitt stöd till detta system??

Läs om offentligt ansvarigas ursäkter/förklaringar i Jönköping– ansvarsbefrielse halleluja…

Satsning på biogas gav brakförlust
JÖNKÖPING Jönköpings biogasbolag har blivit en av de största förlustaffärerna kommunen gjort. – Miljöpolitiskt tycker jag ändå att vi gjorde rätt som satsade på biogas, säger kommunalrådet Ann-Mari Nilsson (C).

Publicerad 22 jan 2014
– Det handlar om att tänka globalt, men agera lokalt, sa kommunalrådet Ann-Mari Nilsson (C) i en intervju i Jönköpings-Posten i augusti 2005. (Detta är inte mina så låt oss satsa globalt).

Då hade hon och de andra politikerna precis fått veta att en planerad biogasanläggning skulle kosta 55 miljoner att bygga, vilket var tio miljoner dyrare än man tidigare planerat. Ändå gav de, efter tvekan, grönt ljus till satsningen.

Nu, mer än åtta år senare, kan Ann-Mari Nilsson sammanfatta att investeringspengarna som fått läggas på projektet snarare blivit runt 202 miljoner kronor, inte 55 miljoner. Hon kan också sammanfatta en verksamhet som år efter år går med enorma underskott… (Oj, en misskalkyl).

– Vi startade för att det var en viktig miljöfråga, men så här i efterhand kan vi se att vi från början inte gjorde realistiska affärsmässiga bedömningar, säger hon… (Vi hann inte med lektionerna om entreprenörskap).

Man kan säga att Jönköping i miljöhänseende valt att ligga i framkant. Men det har också gjort att det blivit dyrt, allt är inte helt färdigutvecklat utan Jönköpingsanläggningen har i vissa avseenden varit något av en försöksanläggning. Lärpengarna har blivit många och när man trott att problemen var lösta kom det nya problem...(Framkanten blev till en bakkant, men inte våra personliga pengar… ansvarsbefrielse).

– Helt klart har vi gjort en missbedömning, vi hade lite fel bild när vi gick in i det. Utmaningarna och kostnaderna för att få detta att fungera var mycket större än vi trodde. (Vi riskerade inget personligen och gjorde vad vi trodde var rätt, vi hade fel men vill inte betala för missbedömningen, det får ni göra).

Kommunledningen har nu gett bolaget ett särskilt ägardirektiv att inom ett halvår komma med en plan om hur ekonomin kan förbättras.
– Vi har precis påbörjat ett rejält tag, säger Ann-Mari Nilsson. (Hur tänker hon och hennes kollegor gottgöra detta? Med konkreta rejäla tag)?

Förlusten för biogasbolaget måste täckas av övriga verksamheter inom kommunens bolagskoncern och kan till exempel leda till att Jönköping Energi inte kan hålla så lågt pris för sin energi som annars hade varit möjligt.

Kommer Göteborgs Energi hålla nere priserna? Vad om all kommunskatt som slösats? Trängselskatt? Skola, vård och omsorg? Pensionärer? 850 miljoner kronor borta- Vem tar ansvaret?

Med anledning av ovanstående så funderar jag på att lämna en polisanmälan mot kommunen avseende trolöshet mot huvudman och försnillande av skattemedel. Jag kräver att någon tar ansvar för Göteborgs kommuns förlust och ställs till svars för den.

 

10 000 Demonstrerade mot den planerade Västlänken.

SÅ CHOCKHÖJDES PARTISTÖDET 2014

   Hela artikeln på SPANAREN av Tord Melander
https://spanaren.se/2018/01/17/nu-hojs-partistodet-igen/

 

TORD MELANDER — JANUARI 17, 2018
Så här gick det till efter valet 2014 när det rödgröna blocket i kommunfullmäktige trumfade igenom höjt partistöd med 30 procent årligen 2014-2018 – med Alliansens goda minne.

När saken först fördes på tal hade Alliansen deklarerat att den inte avsåg att ställa sig bakom förslaget.
Då beslutet för den kommande fyraårsperioden skulle fattas i fullmäktige hade de rödgröna fortfarande majoritet.

Vägvalet yrkade på återremiss

Vid sammanträdet yrkade Vägvalet på återremiss av ärendet för att den föreslagna höjningen skulle kunna behandlas av den nya majoriteten.

I valet hade Socialdemokraterna tappat ytterligare fem mandat och det rödgröna blocket hade hamnat i minoritet, ett styrkeförhållande som fortfarande gäller.

Under överläggningarna tiden före beslutet men även själva sammanträdet försökte  Martin Wannholt med flera få Alliansen att stå fast vid sin tidigare ståndpunkt, att inte ställa sig bakom höjningen utan behålla det gamla avtalet.
Det lyckades inte. Alliansen backade och ansåg helt oväntat att ärendet skulle avgöras under sammanträdet.

Vägvalets förslag om återremiss röstades ned.

Gynnade även Alliansen

Därmed hade Alliansen accepterat, att partistödet skulle höjas med 30 procent, vilket även skulle komma att gynna det borgerliga blocket med en lika stor höjning.

Martin Wannholt hade kvittat ut sig och deltog inte i beslutet.

Genom beslutet har skattebetalarna under den nuvarande mandatperioden fått betala ut 21 760 650 kronor extra i partistöd.
(min betoning)

Det rödgröna blocket beviljade sig även rätten att anställa fler politiska sekreterare. Socialdemokraterna har flest med sju.

Martin Wannholt påminde om hur det gick till för fyra år sedan vid kommunstyrelsens sammanträde 10 januari i år genom ett särskilt yttrande.

Det är nu fogat till ärendet om partistöd, som för sista gången den här mandatperioden skall avgöras i kommunfullmäktige i morgon, torsdag 18 januari. Hela partistödet betalas ut i mars.


FÖRFATTARE TORD MELANDER
Journalist, ledarskribent (vik), lärare på journalisthögskolan, copywriter, författare.     STÖD SPANAREN

KORRUMPTIONENS HÖGBORG

Denna video tar 15 - 30 sek.att ladda upp

Varför är empiriska fakta och konkreta bevis i dessa berättelser och åsikter frånvarande?

Ordförande till samtliga politiker, åhörare, press-
...sexuella övertramp och övergrepp är en del av samhället och män inom politiken är inga undantag, många av oss går i maktens korridorer och ser oss över axeln…???

Berättelser-
1- Hon är så snygg, ingen vill lyssna på henne?
2- Hon är inget prydnadsföremål?
3- Fest, vin och en påträngande politiker frågar om sex, hon säger nej, men hon ångrar att hon inte sa ifrån?
4- 17 åring i arbetsgrupp kände sig trängd av äldre man, jag är bara ett barn?
5- Konferans, berusad åker med till hotellet, blev våldtagen, men bad honom att använda en kondom?
6- Politiker vid ett flertal tillfällen tryckte sitt underliv mot sekreterarens ansikte?
7- Ung politiker gör närmanden till yngre tjejer - kandiderar till partiet?
8- Satt i förbundsstyrelsen, vi hade druckit, istället för att åka hem åker hon med honom, väl hemma i hans dubbelsäng tar han på hennes kön, vilket hon säger nej till, på morgonen åker hon hem.
9- När hon var 15 år och med i en debatt- satt en man med en genomträngande blick som kom fram till henne och sa ‘’Jag är en högt uppsatt person, älskar hur ni är engagerade, nästan så att man blir kåt’’.

Klumpiga otrevliga män söker sig gärna till maktpositioner, såväl som klumpiga otrevliga kvinnor, vilket bevisas i Göteborgs kommunfullmäktiges politiska högborg.

Detta är vad vi betalar våra kvinnliga politiker att framföra berättelser utan bevisföring en  ren hörsägen som drivs av vad man tycker, tror och känner, samt hänger med i ett kollektivistiskt drev, i politiska syften och vill utnyttja sina positioner, samt utöva sin härskarteknik, men inte behöver bevisa att någon skada är gjord.
Dessa politiker sitter och gör ekonomiska beslut i miljardklassen, pengar som dom inte bidrar med någon inkomstskatt till, vi i privata sektor betalar deras inkomstskatt, hur klokt är detta??
Att initiera våld är alltid fel. Men varje man och kvinna är individuellt ansvariga för sina beslut hur svårt det än kan vara, det ursäktar inte att komma med ett bagage av berättelser, som skall rättfärdiga era positioner som folkvalda politiker.

Jag är chockad över att ett land som Sverige, där feminismen och jämställdheten varit en ledstjärna, verkar ha odlat fram generationer av fullständigt skräckslagna kvinnor som tigande accepterat händer på bröst och i skrev, sliriga kommentarer och en gråzon av olämpliga beteenden från män. Bildade, starka kvinnor i alla möjliga branscher, har bara låtit det pågå, med andra kvinnors – och mäns – goda minne? Är det samma rädsla som gör att feminismen i Sverige är starkt nationalistisk och bara fokuserar på ”vita män” och helt lämnar andra utsatta grupper åt sitt öde? Är det därför hela landet nu koncentrerar sig på att kollektivt fördöma gränslöst kladdande på firmafester och struntar i att det i Sverige mördas flickor för att de gått på dejt med fel kille, att vi har brutala gängvåldtäkter samt utbrett hedersvåld? Var är uppropet för det grova sexuella våldets offer?
Katerina Janouch

Skandalen på Medieinstitutet
Men jag har kollat upp det här och det handlar om något helt annat. Men eftersom det är några tjejer som nu har utnyttjat #metoo-vågen för att ifrågasätta hans undervisning, så törs inte ledningen för skolan gå emot dom.

Johan Hedenberg

INTE SYND OM AVGÅENDE KOMMUNALRÅDEN
Hela artikeln på SPANAREN av Börje Andersson 
https://spanaren.se/2018/01/24/inte-synd-om-avgaende-kommunalraden/ 

Tord Karlsson

Johan Nyhus

TORD KARLSSON har egentligen inte begått något större fel. Det anser det avgående kommunalrådet själv, och det anser även kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson (S).

Tord Karlsson (S) har varit kommunalråd och ersättare i kommunstyrelsen i Göteborg. Han har framför allt gjort sig känd som ordförande i det skandalomsusade Intraservice, hårt kritiserat av stadens revisorer med följden att förvaltningschefen avskedats.

Tord Karlsson var i högsta grad inblandad i den famösa resan till USA. Det är klart fastställt. Enligt GP kommer han att få hård kritik från stadsrevisorerna.

Karlsson tycker att den kritik han hittills utstått är orättvis.
Ann-Sofie Hermansson säger att Karlsson varit ”ansatt” och inte orkar mer. Indirekt skyller hon därmed på den stygga oppositionen som krävt Tord Karlssons avgång.

INTE ETT ENDA ORD om maktmissbruk och korruption trots att det är just detta vi sett ännu ett exempel på inom Intraservice.

Tanken verkar vara att om man inte talar om saken så finns den inte. Det är betydligt trevligare att tala politik, vad man vill göra för staden. Tror sjutton det.
Så påstå inte att kommunledningen tar krafttag mot korruption och maktmissbruk.

TYNGRE ÄN KARLSSON väger Johan Nyhus, också socialdemokrat och kommunalråd. Dessutom ordförande i Trafiknämnden.


Han avgår efter fem år i kommunstyrelsen och påstår sig vilja göra annat nu.
Johan Nyhus

Nyhus förknippas inte med någon känd skandal. Däremot kopplas han starkt samman med det omstridda bygget av Västlänken. Han har ihärdigt försvarat projektet. Inte sämre än någon annan. Men med dålig framgång om man ser till det allt svagare folkliga stödet för järnvägstunneln under centrala Göteborg.

Denna motgång är måhända inte skälet till Johan Nyhus beslut att avgå. Dock slipper han den otacksamma uppgiften att övertyga göteborgarna. 

 

              FÖRFATTARE  BÖRJE ANDERSSON
Politiskt intresserad sportfåne och pensionerad journalist.   
             STÖD SPANAREN

Ytterligare Bevis på korrumption i Göteborg

Hur länge skall den programerade, indoktrinerade Göteborgare vakna upp och fatta att generellt så är kommunpolitikerna kriminella, brottslingar samt har visat sig inkompetenta även som brottslingar,
 

Hemliga dokumenten sågar flyktingmottagandet

Publicerad 6 jan 2017 kl 06.00
Kommunens egna revisorer sågar Social resursförvaltnings hantering av flyktingmottagandet i ett hemligstämplat granskningsunderlag som GT tagit del av.
Lagar och regler följdes inte.
"Tillräcklig kunskap och kompetens saknades", skriver revisorerna, då kontrakt skrevs med privata bolag för flera hundra miljoner.

http://www.expressen.se/gt/hemliga-dokumenten-sagar-flyktingmottagandet/
 

Göteborg Energis toppchefer, Anna Honnér och vd Lotta Brändström, åkte på studieresa till San Francisco med vinprovning och guidad tur på vingård som en av de betydande punkterna. Kostnad: 116 000 kronor.

Lyx och flärd på kommunala bolagets bekostnad då Göteborg Energis vd Lotta Brändström tog in på lyxhotellet Clift Hotel i San Francisco för 3270 kronor natten.

Personalens fikapauser fick kritik i ledningens rapport.
Samtidigt åkte det kommunala elbolagets vd Lotta Brändström till San Francisco med en direktörskollega för 116 000 kronor.
Med vinprovning, middag bland vinrankorna och privat konstutställning på vingård.

Syftet: att lära mer om digitalisering.
– Att åka till Silicon valley är en otrolig erfarenhet när man idag tittar på innovation och lösningar inom digitaliseringen, säger vd Lotta Brändström om resan.

"Ingen större koppling till digitalisering"
– Nej, det var väl ingen större koppling till digitaliseringen, säger Lotta Brändström om vinresan till Hess Collection i det vingårdstäta området Napa utanför Silicon valley.
"Vinturen till Napa", som resan kallas i programmet, är den i särklass största programpunkten under de tre och en halv dagarna programmet löper. Enligt schemat inleddes vinturen redan vid lunchtid tredje dagen efter en förmiddag med två korta studiebesök.

Hon säger att hon fick tipset om resan från en chefskollega i Skellefteå energi, ett annat kommunalt elbolag som åkt till området tidigare. Och hon föreslog själv för politikerna i Göteborg Energis styrelse att hon själv skulle resa.

Någon skriftlig rapport från San Francisco-resan från vd och direktörskollega finns inte, då vi efterfrågar en sådan. I stället hänvisar bolaget oss till arrangörens hemsida där en gemensam sammanfattning av resan finns. Där möter oss också deltagarna, däribland de två kommunala toppcheferna, på den enda gruppbilden med en skål och var sitt glas vin i handen.

Det helägda kommunala Göteborg Energi var ett av bolagen som granskades i den stora muthärvan i Göteborg.
Bolagets vd Anders Hedenstedt tvingades gå efter avslöjanden i SVT:s "Uppdrag granskning" om att han på eget bevåg tecknat ett guldkantat pensionsavtal för sin närmaste chefskollega. En annan toppchef fick sparken efter att ha trakasserat en visselblåsare som slagit larm om osunda relationer till leverantörer.
Med Hedenstedts efterträdare Lotta Brändström har bolaget aviserat en helomvändning, med ordning och reda - och stopp för extravaganser. Så sent som i december fick personalen kritik i en rapport beställd av ledningen för långa fikaraster.
Men nyordningen gäller uppenbarligen inte vd:n själv och en nära direktörskollega i bolaget.

Daniel Olsson
daniel.olsson@gt.se


Göteborg Energi har varit hårt drabbat av chefsavhopp i mellanledet. Och personalens missnöje har varit stort med ledningen, som fått bottenbetyg i en serie interna undersökningar.
Det missnöjet späddes på i höstas då det visade sig att en av slutsatserna i en av ledningen beställd konsultrapport var att personalen hade för långa fikaraster om eftermiddagarna. Smutskastning, enligt facket.
Styrelseordföranden i Göteborg Energi, Elisabeth Undén (MP), var med och godkände vd:s resa och hon är också den som godkände resans kostnader i efterhand. Hon menar att studieresan var motiverad - men beskriver momentet med vinturen som onödig.
Kritik mot personalens fikapauser
– Jag kan förstå att det kan sticka i ögonen. Men vi i presidiet tyckte att det var vettigt att Lotta åkte på det här eftersom det var en så viktig fråga, säger Elisabeth Undén.
I december fanns påpekanden i en intern rapport om att personalen hade långa fikapauser på eftermiddagen, sedan kan vd och en annan hög chef åka för 116000 kronor på studieresa där en vintur utgör stor del av programmet. Hur går de två bilderna ihop?
– Alla måste ju jobba effektivt och professionellt, så är det på alla positioner. En fikarast kan vara effektiv men inte att man har långa fikaraster nästan varje dag. Och om man åker jättemycket på dyra och mer eller mindre onödiga konferenser så är det inte effektivt heller.
Men om man betalar för flyg, hotell och andra kostnader för att åka till San Francisco för en tre och en halv dags studieresa. Vad är då effektivt och rationellt med att större delen av en av dessa dagar går åt till en vinresa?
– Det kan man alltid diskutera. Det momentet tycker jag är olyckligt att det lagts in i programmet. Det är inget jag supportar.
GT har begärt ut underlagen också för Skellefteå Energis resa till Silicon Valley, den resa som Lotta Brändström lyfte fram för presidiet då hon bad om att få göra motsvarande studieresa. Enligt programmet och den mycket detaljerade reseberättelsen med förslag på egna förändringar för bolaget efter varje studiebesök finns inga vinresor eller liknande programpunkter.
Under måndagen meddelar Lotta Brändström att hon kommer återrapportera resan till styrelsen muntligen på ett möte i höst.
Arrangören av resan är en stor leverantör till Göteborg Energi som under de senaste två åren fakturerat bolaget nästan tio miljoner kronor.

SKANDALOMSUSAT BOLAG
Göteborg Energi har genom åren skakats av flera skandaler.
I september 2010 avslöjade SVT Uppdrag granskning märkliga turer när närmare 300 000 elmätare skulle bytas med anklagelser om för nära samarbete mellan leverantör och tjänstemän i bolaget. Ledde till en förundersökning av mutåklagare, som senare lades ner.

Stadsrevisionen gav vid samma tid bolagets ledning svidande kritik för inköp: var femte inköp stred mot reglerna.

I oktober får en hög chef på Göteborg Energi gå sedan hon förhört konsulten Karin Törnqvist om hennes mediekontakter. Efter att det bandade samtalet nått media fick chefen sparken av Hedenstedt.

I februari 2011 sparkades vd Anders Hedenstedt efter att han gått bakom ryggen på styrelsen och gett sin vice vd ett guldkantat pensionsavtal värt 800 000 kronor om året - mot att denne lämnade bolaget.

2014 skriver Dagens Industri om ett påstått skräckregemente under efterträdaren Lotta Brändström efter att en serie chefsavhopp skett på kort tid. År efter år fick ledningen riktigt dåliga siffror i medarbetarundersökningar.

http://www.expressen.se/gt/personalen-far-fikakritik-direktorerna-lyxig-vinresa/

Creeper MediaCreeper